A A

Nieuws

Op deze pagina tonen wij de laatste nieuwtjes rondom EuroTec.

 

 • November 2017: lancering van de al bestaande 1-delige soft-convexzakjes, maar nu met een nieuwe zachte voorzijde (en kijkvenster).
 • 21 juli 2017: ARTHUR SMID OVERLEDEN
  Het doet ons veel verdriet om u hier mede te delen dat Arthur Smid, medeoprichter van EuroTec na een kort ziekbed is overleden. Hij is inmiddels in intieme kring begraven.
  Arthur was bij EuroTec directeur patiëntenzorg en techniek, twee totaal verschillende activiteiten, die voor hem echter beide een passie waren. Arthur stond altijd voor iedereen klaar en er zijn werkelijk duizenden stomadragers die hem in de afgelopen tientallen jaren aan hun bed hebben gehad; thuis of in het ziekenhuis. Arthur was eerder ook medeoprichter van de stomaspeciaalzaak CombiCare, waarvan hij tien jaar lang medebestuurder was. Zijn carrière binnen de stomazorg begon echter al in 1982 bij ConvaTec Nederland. Gedurende zijn gehele 35 jarige stomacarrière werkte Arthur nauw samen met Aat van der Leden. Wij verliezen in hem een fantastisch mens, een goede vriend, een vakman en een loyale collega. Arthur werd een week voor zijn overlijden nog gedecoreerd door burgemeester Depla van Breda, die hem thuis benoemde tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Arthur heeft zijn laatste maanden genoten van de vele aandacht die kreeg. Hij heeft zelf nog warme woorden van afscheid geschreven aan alle bezoekers van zijn uitvaartreceptie, waarin hij aangaf genoten te hebben van alle jaren die hem gegeven waren, ook de jaren dat hij werkzaam was en hij vond het geweldig dat hij zoveel heeft kunnen betekenen voor mensen met een stoma. U treft hierbij de overlijdensadvertenties aan, zoals die in de grote dagbladen heeft gestaan alsmede enkele foto’s van Arthur. Wij wensen zijn vrouw Tilly en zijn kinderen Marijn en Wouter veel sterkte toe bij dit grote verlies.

arthur 2016 arthur4 arthur5 rouwadvertentienw Rouwadvertentie AD

 • Najaar 2016: Lancering nieuwe producten: Nachtzakken die direct aansluiten op de bodem- en frontkraantjes van de EuroTec urostomiezakjes. Tevens een universele nachtzak, die geschikt is voor andere merken urostomiezakjes of past op katheters, sondes, ed.
 • Januari 2016: EuroTec neemt afscheid van Arthur Smid.
  De Nederlandse fabrikant van stomahulpmiddelen gaat verder zonder haar medeoprichter Arthur Smid. Na het behalen van de 65 jarige leeftijd heeft Arthur met ingang van 2016 afscheid genomen van zijn EuroTec, na een loopbaan in de stomazorg die in 1982 startte als productmanager bij ConvaTec. Dat jaartal markeert ook het begin van zijn langdurige en vruchtbare samenwerking met Aat van der Leden, die in 1987 zou leiden tot de oprichting van de stomaspeciaalzaak CombiCare. In die tijd betrokken vrijwel alle stomadragers hun materialen bij de apotheek. Hun succesformule van die eerste landelijk opererende stomaspeciaalzaak, die álles in huis had en die waar nodig ook directe zorg leverde, sloeg geweldig aan en is later zelfs de norm geworden. Na bijna 10 jaar leiding te hebben gegeven aan CombiCare richtten zij in 1996 EuroTec op. Bij EuroTec ontwierpen en fabriceerden zij als enigen in Nederland zelf stomahulpmiddelen. Arthur heeft als getalenteerde stomaverpleegkundige ook daar  talloze stomaproblemen eigenhandig kunnen oplossen, zowel bij mensen thuis als in ziekenhuizen. Hij stond werkelijk dag en nacht voor iedereen klaar. In die periode van ruim 30 jaar zijn bij hem alle facetten van de stomazorg aan bod gekomen, van distributie en dienstverlening tot aan de productie van stomahulpmiddelen. Binnen EuroTec was hij ook jarenlang dé technische man en verantwoordelijk voor de ingewikkelde techniek. Hij heeft die zorg nu aan collega’s moeten overdragen, maar blijft voor hen beschikbaar als er grote machineproblemen mochten ontstaan. Zijn patiëntenzorg is in goede handen bij Louise Blankenburgh, die verpleegkundige assistentie heeft gekregen van Eefje van Erp. Op de drukbezochte besloten receptie voor zijn afscheid mocht Arthur talloze collega’s uit zijn gehele arbeidsverleden de hand schudden. En vanaf deze plaats bedankt hij ook alle mensen en met name de stomaverpleegkundigen en wederverkopers met wie hij in die 35 jaar geweldig heeft mogen samenwerken. Hij wenst Aat van der Leden en diens mededirecteur Peter Kempen veel succes toe met de verdere internationale uitbouw van EuroTec. Wij van EuroTec wensen hem een gelukkige en gezonde oude dag toe.
 • Juli 2015: EuroTec heeft een webshop! Voor de producten die niet/deels vergoed worden.
 • Juni 2015: Opnieuw toekenning van de ISO certificatie door de externe audit.
 • Juni 2015: nieuw product in ons assortiment: OFFMATE remover doekjes.
 • Januari 2015: Peter Kempen wordt de nieuwe algemeen directeur van Nederland.
  Aat van der Leden wordt CEO EuroTec International.
 • December 2014: Lancering nieuw uniek produtc: 1-delige convex ovaal verticaal.
 • November 2014: Lancering nieuwe producten:
  Varimate Thin Curve, SB50 gordels in diverse maten (S t/m XXL) en zachte band.
 • Oktober 2014: nieuw product in ons assortiment: OFFMATE remover spray .
 • Juli 2014: Alle Fleximate plakken krijgen oogjes, zodat stomadragers de mogelijkheid hebben een gordeltje ter fixatie te dragen.
 • Mei 2014: alle huidplakken krijgen hetzelfde formaat van 10,6 x 10,6 cm, voor extra hechtoppervlak en meer zekerheid.
 • 9 december 2013: EuroTec wint de Business Award Roosendaal!
 • November 2013: Lancering nieuwe lijn 1-delige soft convex zakjes voor ovale colo-, ileo- en urostoma’s.
 • Mei 2013: Opnieuw toekenning van de ISO certificatie door de externe audit.
 • November 2012: Lancering van onze vernieuwde website.
 • Juli 2012: Uitbreiding van de 1-delige convexzakjes voor colostomie en ileostomie.
  Een kleiner zakje op verzoek van velen.
 • Maart 2012: Uitbreiding van het magazijn met 2000 m2!
 • November 2011: Lancering van onze nieuwe 1-delige convexzakjes voor colo-, ileo- en urostomie.