A A

Research & Development

Voor het ontwikkelen van nieuwe producten en het bewaken van kwaliteitscontroles werkt EuroTec samen met befaamde deskundigen, die wij hier aan u voorstellen.

John Edwards is industrieel ontwerper en kunststoftechnoloog. Hij was het die destijds het eerste 2-delige stomasysteem met ‘Tupperware’ sluiting uitvond dat door ConvaTec in de handel werd gebracht. Dit uiterst succesvolle systeem veroverde de hele wereld en werd ook door andere fabrikanten overgenomen en doorontwikkeld. Het werd dé standaard in de verzorging van stoma’s en fistels. John Edwards draagt nog altijd veel bij aan het ontwerp van onze producten.

De biochemicus Dr. Roger Lipman is gespecialiseerd in medische kleefstoffen en heeft internationaal belangrijke bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van stomahulpmiddelen en innovatieve wondverbanden. Roger ontwikkelde een aantal kleefstoffen op basis van zijn ‘Classic Stoma Adhesive’ zonder toevoeging van synthetische rubbers. Dit is het hydrocolloïd dat EuroTec gebruikt voor haar huidplaten en 1-delige zakjes, omdat het bewezen heeft uiterst betrouwbaar en huidvriendelijk te zijn

Dr. Roger Lipman John Edwards